Wat doet een trimsalon in Geldrop?

Trimsalon

Het knippen van je hond doe je bij een trimsalon in Geldrop. Een trimsalon is een praktijk die dient als kapper voor honden. Soms worden ook katten, konijnen of cavia’s hier behandeld. Een trimsessie bestaat voornamelijk uit het verzorgen van de vacht. Dit vindt plaats door de vacht te wassen, borstelen, kammen, knippen en föhnen; net een echte kapper! Het trimmen van de vacht is voor bepaalde hondenrassen erg belangrijk. Sommige honden hebben namelijk zo veel haar dat het over hun ogen heen valt of dat het helemaal in de klit gaat zitten. Voor zowel jouw hond als jijzelf is dit niet prettig. Een bezoekje aan een trimsalon in Geldrop is daarom de perfecte uitkomst!

 

Behandelingen van een trimsalon in Geldrop

Een trimsalon biedt verschillende behandelingen aan, afhankelijk van de vacht van jouw hond. Naast het verzorgen van de vacht worden vaak ook de nagels geknipt en de oren gereinigd. Sommige vachten worden niet geknipt, maar ontwolt. Bij ontwollen wordt de loszittende ondervacht van de hond verwijderd. Zo heb je geen last meer van al dat haar in je huis. Een andere behandeling is het effileren van de vacht. Hierbij wordt het haar uitgedund of ingekort. Verder kan de vacht ook geplukt worden. Hierbij worden de oude, bovenste haren van een loszittende vacht verwijderd. Zo kan je na de behandelijk weer lekker met je handen door de vacht van je hond gaan. Een andere behandeling is het scheren van de vacht. Dit wordt vaak gedaan omdat het mooi staat, zoals bij poedels of omdat het noodzakelijk is. Honden die nooit gekamd zijn kampen namelijk met zo’n groot probleem dat geen enkele behandeling de vacht nog kan redden. In zo’n geval moet alles eraf geschoren worden. Tot slot zijn er ook nog puppybehandelingen mogelijk. Hondenhaar is vaak al vanaf jonge leeftijd te behandelen. Hoe jonger jij hier met je hond mee begint, hoe eerder het aan de schaar en kam gewend raakt. Overleg met de medewerker van de trimsalon welke behandeling of behandelingen het meest geschikt is of zijn voor jouw hond.

 

Afspraak maken bij een trimsalon in Geldrop

Heb je een hond die wel aan een knipbeurt toe is? Geen probleem! Breng hem of haar langs bij een trimsalon en de medewerkers zorgen ervoor dat jouw hond er weer spik en span uit ziet. Voor de tarieven van de gewenste behandeling kan je een bezoekje aan de website brengen. Hier staan alle behandelingen ook geen eens duidelijk uitgelegd. Voor een afspraak kan je bellen of mailen naar de trimsalon in Geldrop. Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen om enkele vragen te stellen. Zo kom je erachter welke behandeling geschikt is voor jouw hond en wat je precies kan verwachten. Twijfel niet langer en bezoek een trimsalon in Geldrop!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*