Fietsenmaker

Fietsenmaker Schiedam

In Nederland heeft natuurlijk eigenlijk iedereen wel een fiets, sommige mensen zelfs twee! We gebruiken een fiets voor bijna al ons vervoer. Super handig natuurlijk als je even snel ergens heen moet en geen auto tot je beschikking hebt. Een fiets is daarom voor bijna iedereen een super handige oplossing. Toch kan het hebben van een fiets ook zeker problemen met zich mee brengen. Zo gaat een fiets natuurlijk wel een stuk. Een band kan lek gaan, of de lichten stoppen ineens met werken. Dan heb je iemand nodig die dit voor je kan maken, want een nieuwe fiets kopen is dan natuurlijk wel heel erg overdreven. Soms heb je een handig iemand in je omgeving die dit graag voor je doet, een vader, of een buurman. Misschien kun je het zelf ook wel! Maar misschien ben je wel helemaal niet handig en wil je dat je fiets gemaakt wordt door iemand die er echt veel verstand van heeft! Dan is een fietsenmaker een super handige oplossing. Je brengt je fiets erheen, je vertelt wat er allemaal aan mankeert en na een aantal dagen kun je je gemaakte fiets weer ophalen! Wel tegen een bepaalde prijs natuurlijk. Ben je nou op zoek naar een goede fietsenmaker in Schiedam? Dan zijn er zeker een aantal zaken die je graag verder willen helpen!

 

Hoe word je fietsenmaker

Om fietsenmaker te worden moet je eerst een MBO-opldeiding volgen. Dit is vaak de opleiding fietstechnicus, maar met sommige andere opleidingen kun je zeker ook fietsenmaker worden. De opleiding tot fietstechnicus duurt over het algemeen ongeveer twee jaar. Tijdens je opleiding loop je veel stage, maar heb je ook veel vakken op school. Als je deze opleiding afgerond hebt, kun je gelijk aan de slag bij een fietsenmaker. Omdat Nederland natuurlijk een echt fietsland is, is er in vrijwel elke plaats een fietsenmaker te vinden. In grotere steden zijn er vaak enorm veel. Soms kun je bij een fietsenmaker ook fietsen kopen, die kun je dan soms ook laten verzekeren bij die fietsenmaker. Zo zitter er soms wel meer voordelen aan een fiets bij een fietsenmaker kopen. Je kunt soms ook afspreken met de fietsenmaker dan je een jaarlijkse controle gratis erbij krijgt. Zo heb jij er ook een hoop voordeel van dat je je fiets bij de fietsenmaker koopt.

 

Verschillende soorten fietsen

Tegenwoordig is het natuurlijk niet meer zo dat er maar een soort fiets bestaat. Je kunt nu vrijwel elke soort fiets kopen die je maar kunt bedenken. Dit is natuurlijk erg leuk, maar dit maakt het voor de fietsenmakers soms wel lastig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van deze fietsen. Zo is de verkoop van elektrische fietsen in de afgelopen jaren flink gestegen. Daarnaast hebben mensen tegenwoordig ook veel vaker een wielrenfiets. Deze sport is de afgelopen jaren ook erg populair geworden. Hier spelen fietsenmakers ook erg handig op in, door veel wielrenspullen in hun winkel aan te bieden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*