Neuro Linguïstisch Programmeren 

NLP

 

NLP wordt in Nederland een steeds populairdere methode voor het verkrijgen van meer succes in je leven. NLP wordt op verschillende gebieden in gezet. Zo kan het zakelijk worden gebruikt maar ook in je persoonlijke leven. Op alle vlakken zul je doormiddel van NLP meer voldoening krijgen en jezelf beter leren kennen. Lees in dit blog meer over de positieve werking van NLP.

 

Meer beuwstzijn ontwikkelen

 

Door middel van NLP kan je meer bewustzijn ontwikkelen op het gebied van je zintuigen, je gevoelens en je gedachten. Zo kom je er achter hoe groot de invloed is van deze drie factoren op je dagelijkse leven. Zo creëer je met je gedachten je eigen werkelijkheid. Dit gebeurt vaak zonder dat je het zelf door hebt en kan zo ook vaak negatief uitpakken. Als je je meer leert begrijpen waar je gedachten vandaan komen, kan je leren je gedachten op een positieve manier om te zetten en zo meer grip te krijgen op je leven. 

 

Herinneringen opnieuw in je geheugen zetten

 

Door middel van NLP leer je hoe je er achter moet komen wat de herinneringen die jij in je geheugen hebt voor werking hebben op de overtuigingen die je vandaag de dag hebt hebt en de manier waarop je leeft. De herinnering zal er natuurlijk altijd blijven maar het effect van de herinnering kan zo wel veranderen. Zo kan je bijvoorbeeld in je hoofd hebben dat je veel dingen fout hebt gedaan in je leven en dat als iets slecht zien. NLP kan jou dan helpen deze herinnering om te zetten naar iets positiefs door jou ‘fouten’ niet als slecht te bestempelen maar als leermomenten. Zo kan het omzetten van een herinnering heel veel voor je doen.

 

Bestuderen van de subjectieve ervaring

 

Iedereen ervaart het leven op zijn of haar eigen manier. Vaak ben je je niet bewust van hoe groot die verschillen kunnen zijn. Zo kunnen meerdere mensen in precies dezelfde situatie hebben gezeten en de situatie totaal verschillend herinneren. Door jezelf beter te leren kennen kan je je eigen subjectieve ervaring gaan bestuderen. Zo ontdek je dat je steeds opnieuw je eigen werkelijkheid kan creëren. Het belangrijkste hierbij is om in te zien dat je als mens altijd zal blijven veranderen en altijd in staat bent tot innerlijke groei. Door innerlijke groei kan je belevingswereld totaal veranderen en kan je zo een veel gelukkiger en tevredener mens worden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*